Translate

luni, 21 ianuarie 2013

Sa creezi un site gratuit? Gandeste-te de doua ori inainte de a alege

Sa creezi un site gratuit? Gandeste-te de doua ori inainte de a alege

Vrei Sa Creezi Un Site Web Gratuit?

Acest articol poate suna cam dur pentru unii din voi.  Nu este obligatoriu sa fie asa, eu doar va povestesc in experientele mele.

Sunt sigur ca pe acolo exista si gazduiri gratuite foarte bune , nu spun ca toate sunt proaste… spun doar ca eu am avut experiente neplacute cu o mare parte din ele.
Nu cred ca oamenii isi dau seama de numarul mare al dezavantajelor care vin o data cu realizarea unui site gratuit. Sper ca acest articol sa mai lumineze putin subiectul site-urilor web gratuite.
Nu faceti aceeasi greseala pe care eu am facut-o. Am optat pentru o versiune de gazduire gratuita, iar dupa o perioada de timp acea gratuitate a devenit o obligatie de plata a unui abonament lunar. Cand am incercat sa accesez contul mi s-a spus ca acesta a fost sters cand s-a trecut la varianta cu plata a site-ului. Deci, am pierdut tot. Mi-am dat cuvantul ca nu voi mai folosi niciodata gazduiri gratuite.
Punandu-ti site-ul pe o gazduire gratuita este ca si cand eu mi-as face o casa pe nisip. Poate ti se pare ca este rapid si pare ca este usor la inceput dar te asigur ca acest lucru nu va dura mult.

Dezavantajele Gazduirii Gratuite

  • Spatiu limitat pentru paginile web
  • Nu poti adauga optiuni interactive (jocuri, camere de chat, comenzi online, etc.)
  • Motoarele de cautare le ignora adesea  Un MARE Dezavantaj!
  • Vizitatorii pot avea dubii in legatura cu credibilitatea
  • Poti avea reclame si/sau popads pe pagina principala sau pe toate paginile
  • Adresa web este lunga si prea greu de retinut (in loc de domeniultau.ro)
  • Nicio garantie in buna functionare a site-ului
  • Nu ai acces la adrese de email personalizate (tu@domeniultau.ro)
  • Suportul tehnic sau ajutorul sunt infime sau chiar lipsesc
  • Poate sa nu ramana gratuit (dupa o anumita perioada trebuie sa platesti)

Avantajele De a Fi In Posesia Propriului Domeniu . RO

  • Adresa web usor de retinut (domeniultau.ro)
  • Nicio reclama si niciun banner
  • Vei fi afisat mai repede in motoarele de cautare (Google, Yahoo etc.)
  • Ai control total la cum arata site-ul tau in privinta design-ului
  • Mai multe adrese personalizate (tu@domeniultau.ro)
  • Spatiu mare pentru a putea extinde site-ul
  • Nicio grija in legatura cu stergerea site-ului
  • Arata profesionist
  • Flexibilitatea mare pentru functionalitate
  • Ai parte de ajutor si suport
Multi incepatori migreaza catre inregistrarea unui site gratuit pentru ca ei cred ca inregistrarea numelui unu domeniu este prea scumpa sau prea dificila.
Cred ca precesul de realizare a unui site web poate influenta decizia ce trebuie luata de o persoana care nu a mai realizat un site web niciodata. Multi pot fi ingrijorati pentru cheltuirea unor bani pe ceva care nu le este prea familiar.  Inteleg acest lucru in totalitate.
Vreau sa iti spun ca realizarea unui domeniu .ro nu este deloc scumpa. Domeniul costa 150 – 185 lei. Acesti bani ii platesti doar o data si domeniul va fi al tau pe viata. Vei fi nevoit sa platesti lunar cam 10 lei pentru a tine domeniul online. Deci… prea putin.
Acest site nu te va costa nimic pentru ca banii pe care ii vei castiga din el iti vor asigura toate cheltuielile. Aceste castiguri le realizezi cu Programul Gratuit Google Adsense
Ei te vor plati pentru a afisa anunturi text pe site-ul tau si pe paginile site-ului. De fiecare data cand un vizitator da un click pe o reclama vei castiga un comision.  Daca ai un ste web gratuit vei intra foarte greu in acest program Google Adsense.
In al doilea rand, majoritatea solutiilor de gazduire pe care o sa vi le recomand contin aplicatii si utilitare ce te vor ajuta in realizarea site-ului fara sa ai cunostinte HTML sau alte limbaje de programare.

Motoarele de Cautare Te Vor Ignora!

Acesta este probabil cel mai mare dezavantaj – in special daca incerci sa castigi bani pe internet si sa cresti numarul vizitatorilor pe site-ul tau. Nu exista nicio dovada ca Google sau Yahoo nu te vor lista niciodata, dar este evident ca toate cartile sunt impotriva ta.
Motoarele de cautare sunt o sursa excelenta de trafic, deci nu ai vrea cu siguranta sa ratezi aceasta sursa de vizitatori.
Acum cativa ani era foarte usor sa inregistrezi si sa listezi un site in motoarele de cautare. Nu conta daca site-ul era platit sau era gratuit. Acum, cu toate tehnicile de spam (in general cu site-uri gratuite) motoarele de cautare au devenit foarte selective.
Aici sunt motivele pentru care motoarele de cautare listeaza “mai greu” site-urile gratuite:
1. Prea mic si “neimportant” Majoritatea site-urilor gratuite sunt mici (sub 6 pagini) si ofera mult prea putine informatii despre un concept sau o tema.  Acestea de obicei au tendinta sa ofere mai multe legaturi catre site-uri externe decat legaturile proprii dintre paginile lui.
Motoarele de cautare cauta site-uri care ofera informatii certe si concrete asupra unei teme alese. Acestea trebuie sa posede un continut foarte bun si la obiect. Site-ul trebuie sa contina cel putin 20 de pagini.
2. Neintretinut. Multa lume care creaza pagini web cateodata abandoneaza site-ul abia facut dupa cateva saptamani sau luni. Acest fapt genereaza multe legaturi stricate intre site-uri, imagini lipsa, si multe alte inconveniente.
Motoarele de cautare devin din ce in ce mai destepte si din cate stiu au introdus in algoritmul (formula de calcul a Page Rank-ului Google) lor stegulete rosii. Cand vad ca site-ul este hostat pe un server gratuit, acestia micsoreaza page rank-ul site-ului.
De exemplu, nu m-ar mira daca motoarele de cautare ar avea un script de genul : “Daca site-ul Y este hostat la acest-domeniu-gratuit.ro atunci IGNORA-L”.
Nu am nicio dovada in acest sens, dar multa lume mi-a spus de aceasta problema, deci nu poate fi o simpla coincidenta.
Cauta acum pe google orice cuvant. Pun pariu ca vei vedea doar cateva site-uri create cu gazduire gratuita.
3. Niciun link catre site-ul tau.  Datorita motivelor 1 si 2, majoritatea webmasterilor si directoarele web importante nu vor trimite link-uri catre un site care este construit pe o gazduire gratuita.
Nu arata profesional si lumea nu vrea sa puna un link catre un site care este plin de reclame si bannere. In plus, majoritatea oamenilor stiu ca site-urile gratuite dezvolta variate tipuri de spam.
Motoarele de cautare folosesc formule pentru a vedea legaturile catre site-ul tau. Daca nu ai nicio legatura, site-ul va fi ignorat. In zilele noastre, legaturile dintre site-uri sunt foarte importante pentru a avea o nota cat mai mare data de motoarele de cautare.
Linia de jos:  Site-urile gratuite sunt foarte putin respectate pe internet.

Site-urile Gratuite si Comertul pe Internet NU SE PUPA

Ma surprinde cat de multi oameni doresc sa porneasca o afacere pe internet dar nu vor sa cheltuie niciun ban in acest sens.
Eu personal nu cunosc nici macar o persoana care sa fi creat un site de succes pe un domeniu si o gazduire gratuite.
Daca vrei sa pornesti o afacere trebuie sa investesti bani nu? Deci, daca faci afaceri pe internet este acelasi lucru ca si cand ai face o afacere offline. Daca nu doresti sa investesti niciun ban in afacerea ta online, atunci trebuie sa ma gandesc daca tu chiar vrei sa faci acea afacere.
Sa stiti ca NU EXISTA SCURTATURI catre succes.
Nu poti sa te astepti ca oamenii sa ia in serios site-ul tau daca adresa acestuia incepe cu http://siteulmeugratuit…
Daca numele adresei nu va alunga vizitatorii, reclamele si bannerele vor face acest lucru.
Gandeste-te bine. Nu ai banuieli daca adresa unei firme este http://membri.lanmaker.ro/utilizatori/paginamea/site-ul-meu.html? In mod normal aceasta trebuie sa fie www.companiaABC.ro?
Surferii au inceput sa miroasa aceste site-uri de la o distanta foarte mare. Nu iti trebuie mult. Sa ai ceva timp petrecut pe internet si ajungi si tu in aceeasi postura. Nu trebuie sa iti pierzi credibilitatea si potentialii clienti numai pentru ca site-ul tau arata ieftin.
Sa nu uit, nu prea poti sa faci foarte multe lucruri cu o gazduire gratuita. Nu vei putea adauga materiale interactive ca ordine de comanda, cosuri de comanda, etc.

Alte Probleme De Care Te Poti Lovi Daca Folosesti Gazduirea Gratuita

Este foarte costisitor pentru respectivele companii sa ofere spatiile de gazduire pentru site-urile gratuite. Si aceastea trebuie sa plateasca abonamente la internet si multe alte lucruri pentru a putea tine on-line toate site-urile. Tinand cont ca site-urile sunt puse la dispozitie gratuit, multe dintre companii s-au trezit ca pierd bani cu o viteza foarte mare.
Ei incearca sa isi tina afacerea in viata prin postarea reclamelor si bannerelor pe paginile web pe care clientii si le fac. Vizitatorii cand dau click pe reclame, firma care a pus la dispozitie site-ul castiga o anumita suma de bani. Ia Gandeste-te … Pe cate bannere ai dat click in ultima vreme? Cred ca foarte multe
Aproape toti providerii de site-uri gratuite te anunta in rubrica termeni si conditii ca ei nu asigura NICIO GARANTIE pentru integritatea datelor si contului tau. Acest lucru inseamna ca ei isi rezerva dreptul de a te putea sterge in orice moment netinand cont de munca pe care tu ai depus-o pana atunci.
In al doilea rand, care din cele doua exemple ti se par mai OK?
Sa ai un site care arata asa? :
http://www.exemlu.ro/ro/exemplu2 (iar daca nu ai un antivirus bun ce blocheaza anunturile popup atunci vei fi invadat de cateva anunturi de acest gen)
sau…
http://www.exemplu.ro
Imi poti spune care din cele doua site-uri sunt gratuite? ;)  
Chiar daca urmaresti sa iti faci un site personal pentru distractie, de ce sa nu iti impresionezi prietenii si familia trimitandu-i la adresa siteultau.ro in loc de un site cu multe elemente de publicitate.
Dupa cum ai citit si in experienta mea de mai sus cu gazduirile gratuite, acest lucru se poate intampla si astazi, chiar si tie.
Foloseste Gazduirea Gratuita Doar Pentru…
Singurul motiv pentru care v-as sfatui sa creati vreodata un site web pe o gazduire gratuita este doar daca aveti nevoie de un site temporar (scoala, reclama unui eveniment, etc). Sau poate acum nu iti permiti sa investesti intr-un site web. Va inteleg perfect.
In final, eu sper ca veti reveniti pe site-ul meu pentru a invata cum sa inregistrezi numele unui domeniu.  Vorbesc din prisma omului care s-a ars cu gazduirea gratuita si sunt increzator ca nu vrei regreta alegerea de a construi site-ul pe o fundatie foarte solida.

Cea Mai Buna Modalitate De A Crea Un Site

Recomandarea mea este sa inregistrezi propriul nume de domeniu .ro si sa iti construiesti tu site-ul.
Etapa de inregistrare este foarte usoara. Poti cauta in baza de date a numelor de domenii pana cand iti gasesti numele pe care il doresti. In cateva secunde este rezervat si il poti folosi atat timp cant doresti
Acum ca esti in posesia numelui domeniului, ai nevoie de un loc unde sa iti faci propriile pagini web. O firma de gazduire web iti va pune la dispozitie spatiul necesar realizarii acestui lucru.
Cheltuielile cu gazduirea nu sunt foarte mari. Oricand poti modifica tipul de hosting pe care il doresti.
Sper sa iei o decizie corecta. :) Mult Noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu