Translate

luni, 28 ianuarie 2013

Cum sa-ti faci un site local(la tine in calculator) – tutorial

Cum sa-ti faci un site local(la tine in calculator) – tutorial


In acest tutorial am sa va arat cum se face un site local , adica in calculatorul vostru.Acest lucru este foarte folositor pentru a testa scriptul cu care este facut siteul.Va poate ajuta mult si la testarea pluginurilor pentru acel script , pentru a afla daca functioneaza corect.
Vom avea nevoie de EasyPhp pentru a crea un server local unde vom instala scriptul.Puteti folosi si Xampp , alt program cu ajutorul caruia puteti sa instalati un script la voi in calculator.
Mai avem nevoie si de un script.Puteti folosit ce vreti.Pentru a afla mai multe scripturi puteti vizita siteul Scriptul.info .
Acum instalati programul EasyPHP.Porniti cele 2 functii : Apache si MySQL .
In folderul unde ati intalat EasyPHP exista un folder ” www ” , acolo trebuie sa copiati fisierele scriptului pe care vreti sa-l folositi.Dupa ce ati copiat toate fisierele va trebui sa creati o baza de date pentru site.
easyphp 300x132 Cum sa ti faci un site local(la tine in calculator)   tutorial
easyphp
Apasati pe acel “E” de la program si dati la Configuration si la PhpMyAdmin.Din fereastra care vi de deschide va trebui sa creati baza de date.Acum ceva timp am facut un tutorial despre Xampp.Tutorial Xampp , aici vei gasi si cum se face o baza de date.Urmati acel tutorial si creati si o baza de date.
Dupa ce ati terminat si aceastra etapa nu mai trebuie decat sa instalati scriptul.Fiecare script se instaleaza diferit.Daca aveti nevoie de un tutorial despre cum se instaleaza un anumit script postati la comentarii.

Sursa Tutoriale.Eul.Ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu