Translate

luni, 21 ianuarie 2013

Cum sa inregistrez si sa aleg numele unui domeniu

 
Cum sa inregistrez numele unui domeniu Felicitari! Ai ajuns la prima etapa in realizarea unui site web. Iti recomand sa citesti TOT CONTINUTUL acestei pagini pentru ca ea contine informatii foarte importante pe care majoritatea site-urilor de gazduire nu vi le ofera.
Te rog nu te grabi in finalizarea acestui pas! Daca incerci sa castigi bani cu site-ul tau, sper ca ti-ai alocat ceva timp ca sa citesti si Cum sa structurezi un site.
Acolo vei gasi informatii importante despre cum sa iti alegi tema site-ului dar si despre cum sa te informezi si sa iti faci planurile de inceput pentru viitoarea ta ocupatie – cea de webmaster.
NOTA : Daca deja ai idee despre alegerea numelui domeniului, intra aici pentru a finaliza inregistrarea (JUMP.RO).  Daca nu, iti recomand sa citesti in continuare articolele pentru a intelege de ce numele domeniului este asa de imporant.
Sunt doua etape de baza pentru ca site-ul tau sa devina online, prima etapa fiind sa inregistrezi/rezervi numele domeniului.
Numele unui domeniu reprezinta viitoarea adresa a site-ului tau si se poate termina in .ro, .com, .net, .org, .info, .us, .biz, .tv etc. Domeniul tau va fi de forma : domeniultau.ro, acesta putandu-se termina in .com, .net, .org, in functie de tipul domeniului pe care doresti sa il inregistrezi.
O data ce ai inregistrat numele domeniului, vei fi nevoit sa iti alegi tipul de gazduire care reprezinta a doua etapa. Gazduirea reprezinta nucleul oricarui site web deoarece acolo este locul unde iti vei crea si publica paginile, crea formulare si locul de unde iti vei adimistra website-ul.

Cum sa inregistrezi numele unui domeniu

Rezervarea numelui unui domeniu este usoara si foarte rapida. Companiile mari precum Jump.ro si RoHost.ro iti ofera domenii cu terminatia .ro la preturi foarte avantajoaste cuprinse intre 150lei si 185lei. Domeniile .ro se inregistreaza pe viata. Nu veti fi nevoiti sa mai platiti anul urmator niciun ban. Toti banii raman in buzunarele dumneavoastra. Daca doriti sa inregistrati domenii .com, .net, .org, etc. companiile mai sus mentionate vi le ofera contra unei taxe anuale de circa 10euro fara TVA.
Nu conteaza unde iti inregistrezi domeniul. Toate procesele prin care trebuie sa treci sunt identice pentru fiecare companie.

Poate doriti sa protejati datele confidentiale

In timp ce iti inregistrezi domeniul, ti se va afisa o optiune unde poti sa alegi daca datele de inregistrare sa fie confidentiale sau nu.
O inregistrare a domeniului in mod privat va tine datele tale de contact (nume, adresa email, etc.) in afara bazei de date globale a Internetului, acest lucru impiedicand ca in adresa ta de email sa apara cateva zeci de email-uri spam.
Chiar si prin modul de inregistrare “privata” nu veti scapa de anumite mesaje spam. Eu va sfatuiesc sa procedati la inregistrarea unui domeniu prin modul privat.

Asistenta si suportul tehnic necesare in permanenta

Daca vreodata aveti o intrebare, nu ezitati sa contactati departamentul tehnic care este disponibil 24 ore/zi, 7 zile/saptamana.
Majoritatea persoanelor care au ajuns pe acest site sunt noi in domeniul realizarii site-urilor web. Primul lor motiv de teama este ca isi investesc banii in ceva ce este nou si nefamiliar si nu doresc ca atunci cand se impotmolesc in anumite detalii sa nu poata contacta o persoana care ii va scoate din acel impas. Asta nu se va intampla aici.
Daca aveti intrebari sau nu sunteti lamuriti de anumite lucruri nu ezitati sa imi trimiteti un email sau sa postati un mesaj pe blog. Nu voi ezita niciun moment sa va raspund.

Este timpul sa iti inregistrezi domeniul . . .

Inregistreaza domeniul tau aici, dar inainte de a parasi tutorialul ar trebui sa citesti si pasul 2 in crearea unui site – selectarea tipului de gazduire (iti recomand). Nu poti sa realizezi site-ul daca nu detii gazduirea acestuia.
Aceasta scurta lectura te va ajuta sa nu te mai intorci aici sa inveti despre gazduirea web, deci vei reusi sa treci de pasii 1 si 2 foarte repede.
Oricum, daca vrei sa rezervi numele domeniului tau si sa citesti Pasul 2 al tutorialului putin mai tarziu, mergi la Jump.ro acum si cauta in baza de date numele domeniului pe care vrei sa il inregistrezi pentru a vedea daca este liber.
Vezi o demonstratie video cum sa Inregistrezi un Domeniu & Cum sa Selectezi o Gazduire Web
Aici este un printscreen al tutorialului care demonstreaza inregistrarea unui domeniu si unui tip de hosting la jump.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu