Translate

luni, 28 ianuarie 2013

Cum sa-ti faci un site cu joomla. -tutorial

Cum sa-ti faci un site cu joomla. -tutorial


In acest tutorial am sa va arat cum puteti sa faceti un site cu joomla , mai degraba cum se instaleaza joomla.Voi face o serie de tutoriale despre joomla care va vor ajuta sa va faceti un site.Cateva tutoriale despre joomla exista deja pe site : Tutoriale Joomla , dar voi face mai multe.
Acum sa va explic cate ceva despre joomla:

Joomla este un CMS extraordinar de bun si usor de folosit.Pentru mine nu a fost un script foarte folosit dar dupa ce am creat acest site si am inceput sa lucrez mai mult cu el , am aflat ce functii are si mie mi se pare un script extraordinar.Dintre toate scripturile pe care le-am folosit pe acesta am reusit sa-l configurezi exact cum am vrut eu.
La inceput este putin mai greu sa va invatati cu scriptul dar daca il folosesti putin iti vei da seama cat de usor este.Sunt foarte multe teme si pluginuri pentru acest CMS cu ajutorul calora puteti face un site foarte frumos.Puteti sa va creati si un forum si un site de anunturi cu acest script doar instaland niste module.Teme pot fi modificate usor folosit Panoul de Admin.Eu recomand tututor acest script pe care il folosesc si pentru acest site.Puteti folosi si Joomla in limba romana pentru a va usura munca vostra.Cea mai noua versiunea poate fi downloadata accesand urmatorul link:
DOWNLOAD JOOMLA CMS
Pentru a va face un site aveti mai intai nevoie de hosting , pentru a gazdui siteul , si de unde domeniu , adresa siteului ex: www.amazing-web.com .
Dupa ce faceti rost de un domeniu si hosting urcati joomla in contul vostru ftp si accesati adresa siteului pentru a instala joomla.
La primul pas trebuie sa selectati limba in care vreti sa instalati joomla.Selectati limba si treceti la pasul urmator.Priviti poza:
5 6 2010 8 20 57 PM 300x173 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
La acest pas scriptul verifica cerintele minime necesare pentru a putea instala joomla.Daca toate cerintele sunt marcate cu “DA” veti putea instala joomla.
5 7 2010 8 45 26 PM 300x169 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
La pasul urmator veti putea citi Licenta GNU/GPL.Dupa ce cititi acolo treceti la urmatorul pas.
5 7 2010 8 46 01 PM 300x190 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
Acum , la acest pas trebuie sa completezi spatiile libere cu informatiile de la baza ta de date unde vrei sa instalezi joomla.Completati spatiile cu informatiile cerute:
Numele serverului  : numele serverului de la baza de date
Numele de utilizator : utilizatorul bazei de date
Parola : parola bazei de date
Numele bazei de date : numele bazei de date
5 7 2010 8 46 19 PM 300x172 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
Dupa ce ati completat tot treceti la urmatorul pas.
La acest pas puteti configura interfata ftp.Eu deobicei nu configurez acum interfata ftp si trec la pasul urmator.
5 7 2010 8 49 18 PM 300x171 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
La acest pas trebuie sa puneti numele sitelui , adresa voastra de mail , parola de pa panoul de admin si iarasi parola.
Daca apasati pe butonul Instalare date mostra , dupa ce instalati joomla vor aparea automat niste articole pentru a putea vedea cum arata joomla cu continut , ca un fel de demo.
Dupa ce ati completat cu datele necesare apasati pe Pasul Urmator.
5 7 2010 8 50 38 PM 300x169 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
Acum pentru a putea folosit siteul trebuie sa stergeti folderul Installation  ,aceasta este o metoda de securitate.Dupa ce stergeti folderul veti putea folosit siteul vostru.
5 7 2010 8 51 02 PM 300x169 Cum sa ti faci un site cu joomla.  tutorial
Voi continua seria de tutoriale despre joomla pentru a va ajuta sa va faceti un site.Daca aveti nelamuriri postati la rubrica de comentarii sau contactatile la support.

Sursa: Tutoriale.Eul.Ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu