Translate

luni, 21 ianuarie 2013

Cea mai buna idee pentru un site sau cea mai tare tema

 
Ai Nevoie de Ajutor in Alegerea Temei Site-ului?
Alegerea temei pentru un site poate fi dificila. Toata lumea pare sa aiba o idee geniala sau cauta subiecte “tari”.
La urma urmelor, nu ti-ar placea sa fii tu cel care a creat Myspace sau Facebook, ori chiar Youtube?
Deseori pare asa de simplu. Nu trebuie decat sa vii cu o idee stralucita, sa faci un site, sa-l vinzi pe bani grei la Google sau Yahoo si sa devii bogat!
Nu e chiar asa.
Desi treaba asta a functionat pentru o mana de oameni, pentru majoritatea nu a fost tocmai la fel. De aceea am vrut sa fac o pagina speciala pentru a discuta despre alegerea temei.

Vrei sa Castigi Bani?

Daca tinta ta este sa faci bani cu site-ul tau, atunci iti recomand sa nu te gandesti la asta inca de la inceput, sa incepi de jos.
Stiu ca iti doresti un site de succes, dar pentru un neprofesionist este foarte greu sa realizezi si sa intretii un astfel de site. Deci nu este o idee prea buna.
Chiar daca folosesti un programator, tot te va costa mult. Nu cred ca oamenii isi dau seama de cat de multi bani ai nevoie pentru a realize un site care sa ofere interactiune intre utilizatori si care sa permita crearea unor profile ale acestora.
Da, astfel de site-uri arata foarte bine de afara, dar nu stim cate dureri de cap dau administratorilor de site.
La ce ma refer cand zic sa incepi de jos? Vreau sa spun sa faci asa cum fac si eu de ceva vreme. Creez site-uri pe teme care ma intereseaza si obtin bani de la programe ca si Google Adsense care vinde produse, folosindu-se si de tema mea.
Sa zicem ca iti plac masinile sau prajiturile. Poti crea un site in care sa postezi toate retetele tale preferate  sau toate masinile tale preferate. Apoi inveti despre SEO (un motor de cautare) pentru ca paginile tale sa fie gasite pe Google, Yahoo etc.
Dupa aceea, poti castiga bani de la Google pentru ca utilizatorii lui cauta paginile tale de net si le acceseaza prin intermediul Google.
Un astfel de site este mult mai usor de realizat si de intretinut. Poti sa iti administrezi site-ul mult mai usor, chiar tu, cu ajutorul unor programe gratuite sau platite ca Dreamweaver or CoffeeCup si tu trebuie doar sa urmezi urmatoarele instructiuni pentru realizarea unui site pentru a porni la drum.

Nu esti sigur care este cea mai buna tema?

Am auzit intrebarea “Care este cea mai buna tema sau domeniu” de foarte multe ori. Sincer sa fiu chiar nu stiu sa raspund la aceasta intrebare. La aceasta intrebare trebuie sa raspunzi singur.
Daca telul tau este sa faci bani nu pot sa neg ca ai nevoie de o tema care va prinde foarte bine la public si ii va face sa revina mereu pe site-ul tau. Tine minte ca aceste tipuri de site te vor retine mai mult timp in fata computerului pentru a adauga informatii noi aproape zilnic pentru a mentine traficul vizitatorilor pe site dar si pentru a atrage noi vizite.
Deci este foarte important sa alegi o sectiune in care tu ai foarte multe cunostinte sau chiar doresti sa inveti mai multe despre acel domeniu si sa le oferi si celorlalti informatiile pe care tu le-ai aflat.
Vezi acest clip care te va ajuta putin.

Evitati subiectul “Cum Sa Fac Bani”

Aceasta este o capcana. Multi incepatori cad in ea. Daca ei se decid asupra unei teme, aleg tema “Cum sa fac bani pe internet” gandindu-se ca vor face si ei bani la randul lor.
Este gresit sa iti alegi o tema in care nu ai nici un pic de experienta. Poti sa alegi aceasta tema doar daca poti sa faci dovada vizitatorilor ca si tu castigi bani pe internet cu acel site, dar VEI FI CA ALTE MILIOANE de utilizatori cu poseda site-uri de genul “CUM M-AM IMBOGATIT PE INTERNET”.
Sa nu omit ca aceasta ramura este suprasaturata si te vei chinui foarte mult pentru a creste numarul vizitatorilor. Ai cautat vreodata pe Google “cum sa fac bani”?
Sunt milioane de site-uri cu aceasta tema si este foarte greu de aflat care din ele sunt reale si care sunt niste porcarii.

De ce Alegerea Temei Este asa de Importanta?

Trebuie sa intelegi. Site-urile care merg foarte bine sun acele site-uri care se adreseaza unic unei mase de persoane. Site-urile au continutul bine scris, au articole noi care sunt postate aproape zilnic, iar webmasterii acestora cunosc bazele marketing-ului pe internet si stiu la ce ramura de utilizatori trebuie sa se adreseze.
Aceste lucruri trebuie sa fie realizate foarte bine pentru a crea un site de succes, ele neputand fi realizate peste noapte. Acesta este un motiv pentru care alegerea temei este cruciala.
Trebuie sa ai rabdare cu cresterea traficului pe site, de aceea trebuie sa iti alegi o tema foarte buna pentru a nu te plictisi si a nu abandona site-ul.
Nu trebuie sa te intereseze ce fac ceilalti. Doar pentru ca vezi o persoana care face milioane de lei dintr-o tema, nu te gandi ca asa trebuie sa ajungi si tu…sau ceva similar.
Motivul pentru care acea persoana are atat succes se datoreaza punctelor pe care eu le-am enumerat mai sus. Pasiunea lor pentru tema site-ului face ca creativitatea sa ii genereze succes. Daca alegi acelasi domeniu s-ar putea sa nu fi motivat pentru ca “nu este ideea ta”.
Stiu ca este tentant sa copiezi ideea de succes a unei persoane dar nu este corect.
Acum trebuie sa alegi ce iti starneste interesul si sa construiesti propriul site care sigur va fi de succes pentru ca ESTE IDEEA TA.

Sa nu te Descurajez, dar…

Telul acestui articol nu este de a te descuraja in realizarea unui site. Daca asa iti dicteaza inima, pune totul pe hartie si spor la teaba.
Vreau doar sa intelegi tot ceea ce implica. Poti foarte usor sa descarci un editor gratuit HTML, un template pentru site si sa te pui pe editat si pe postat articole.
Pe de alta parte, programarea este absolut necesara. Deci, ori trebuie sa inveti tu, ori sa platesti pe cineva sa o faca pentru tine.
Este mult mai bine sa pornesti incet si simplu cu un site ca cel descris de mine mai sus. Vor veni si vizitatorii si banii. Abia dupa ar trebui sa te apuci sa dezvolti un site mai robust si complex.
Te va salva de multi bani pierduti si multe dureri de cap daca vei face asa cum am spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu