Translate

luni, 21 ianuarie 2013

Ghid rapid pentru crearea unui site web


Ghid rapid – Cum sa creezi un site

Cautati un website gratuit? Aflati de ce acest lucru ar putea deveni o mare greseala.
Aici veti gasi multe informatii si daca sunteti un incepator, acestea pot fi greu de inteles. Am creat pe scurt acest ghid doar pentru a va forma o idee despre ce inseamna crearea unui site.
Va recomand sa cititi prima data micul meu ghid fara a face click pe niciun link, pentru a va forma o imagine de ansamblu. Iar dupa ce ati inteles in mare cum stau lucrurile, reveniti facand click pe link-uri pentru a afla mai multe informatii.
De asemenea vedeti clipul video care arata de ce aveti nevoie pentru a incepe realizarea unui site.

Ai nevoie de sprijin? Ai probleme cu alegerea unu subiect?

Desi deseori e mult mai tentant sa alegem o tema folosita de altii cu mult succes, uneori nu este cea mai buna idee in a urma turma.
Citeste despre importanta alegerii temei aici.

De ce ai Nevoie Pentru a Crea un Site Web

1) Numele Domeniului
Numele domeniului va ofera adresa viitorului site. Deci, siteulmeu.ro este un exemplu de nume al unui domeniu.
Numele domeniilor se platesc si se pot inregistra aici.
Cauti un site gratuit?
Nu am fost niciodata de acord cu webhost-urile gratuite. Sunt mult prea instabile, niciun site nu este cu adevarat al dumneavoastra. Si nu veti primi un nume de domeniu in adevaratul sens al cuvantului. In schimb, adresa de web ar fi ceva de genul http://sitegratuit.domeniultau.ro. In unele cazuri, numele domeniului poate fi chiar mai lung.
Citeste despre experienta mea cu domeniile gratuite.
2) Gazduire Web
Un website nu poate exista fara gazduire web. Gazduirea web se face de o firma care stocheaza fisierele tale si iti asigura toate conditiile pentru ca tu sa creezi si sa iti salvezi pagini pe Internet.
Gazduirile web sunt de obicei platite lunar (uneori chiar anual).
Invata despre importanta alegerii corecte a unei gazduiri web. O pagina foarte importanta!
3) Programe pentru realizarea unui site (Optional)
Unele gazduiri web iti pun la dispozitie mijloacele necesare pentru realizarea unui site pentru ca tu sa nu mai folosesti alt program in realizarea site-ului. Este important ca tu sa stii despre asta inainte de a te inregistra la orice gazduire.
CoffeeCup & Dreamweaver sunt cele mai populare programe pentru crearea, editarea si mentenanta site-urilor web.
Daca nu folosesti niciun program, atunci vei fi nevoit sa inveti cum sa scrii in codul HTML. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi un editor de texte (Notepad spre exemplu) si sa scrii codul HTML care iti va realiza pagina web. Este destul de usor sa inveti.
Dupa trebuie sa salvezi fisierul sub forma numefisier.html si sa il urci pe internet in spatiul de gazduire cu ajutorul unui program pentru FTP.
Daca nu esti interesat in invatarea codului HTML, iti recomand sa faci download la cateva din template-urile HTML gratuite si sa cumperi un program ca si Dreamweaver pentru a edita si continua crearea site-ului tau.
Coffee Cup HTML Editor 2008 build 239 este un editor HTML GRATUIT pe care il poti downloada si folosi. Acesta are si cateva limitari (nu intotdeauna programele gratuite sunt si cele mai bune) dar iti poti finaliza proiectul.

Alte caracteristici ale site-urilor web

Vrei un site pentru jocuri? Vrei sa faci un forum sau un chat room prin care sa comunice vizitatorii site-urilor tale? Sau poate vrei un registru on line in care vizitatorii sa lase mesaje pe site-ul tau.
Aici lucrurile se pot complica, dar nu lasa asta sa te descurajeze. Odata cu dezvoltarea Internetului, devine tot mai usor sa instalezi astfel de optiuni pe site-ul tau.
Orice caracteristica interactiva de pe un site necesita niste script-uri. Un script nu este altceva decat un fisier care contine o multime de coduri care ii spun browser-ului ce sa faca.
In functie de vrei sa faci pentru site, trebuie sa folosesti site-ul tau preferat de cautare (Google, de exemplu) si sa vezi care este cel mai potrivit script pentru tine (script pentru jocuri, script pentru casute de mesaje etc.). Unele sunt gratuite, altele nu.
Sa zicem ca vrei casute de mesaje/forum, poti sa intri pe http://www.phbb.com si sa descarci un script gratuit. Dupa aceea, va trebui sa il instalezi tu singur. In schimb, trebuie sa ceri intai toate datele pentru instalare necesare tipului tau de gazduire.
Cele mai multe gazduiri web iti ofera indrumare si chiar unele script-uri gratuit, daca esti utilizatorul lor.
Important! Before you select a web host, make sure they support the kind of script and functionality you want to use.

Cum sa Faci Bani cu Site-ul Tau

Din ce in ce mai multe persoane doresc sa castige bani din blog-urile sau site-urile pe care le detin.
Este posibil sa lucrezi cu jumatate de norma online (ca si mine), asa ca daca asta vrei si tu, atunci te afli unde trebuie.
Dealtfel, am scris un articol despre modurile in care poti sa castigi bani online.

Pune-i pe altii sa lucreze pentru tine

Daca nu gasesti script-ul potrivit sau nu vrei sa inveti cum sa-l instalezi poti folosi userscripts.org si acolo vei gasi un programator care sa faca treaba asta pentru tine.
Tot ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi si sa spui ce cauti. In cateva minute, mai multi programatori iti vor raspunde, iti vor spune cat te costa, ia tu il poti alege pe cel mai convenabil.
Este sigur asa, pentru ca plata o vei face la final, dup ace verifici munca lor.
Poti chiar sa le ceri sa faca si design-ul siteului tau, daca vrei. Trebuie doar sa iti alegi domeniul si web host-ul iar programatori iti pot oferi modelul de pagina dorit. Ei pot chiar s ail si instaleze pentru tine.
Acum iti sugerez sa mergi la sectiunea Optiuni Pentru a Realiza un Site Web pentru a intelege importanta alegerii corecte a gazduirii web inainte de a incepe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu