Translate

joi, 6 martie 2014

Cum promovezi un site - Metode de promovare site - prima pagina pe google

Cum promovezi un site? - Metode de promovare site

Prima pagina pe google!
Cum Promovezi un site - Metode de promovare site
Asa cum titlul sugereaza, vom discuta despre diferitele metode de promovarea site-ului personal pe Internet. Promovarea site-uluieste esentiala pentru cresterea si dezvoltarea afacerii avand un rol crucial in atragerea traficului pe site si astfel, in obtinerea tuturor avantajelor pentru care site-ul a fost proiectat: obtinerea de vanzari, atragerea de lead-uri etc.
Inainte de a trece in revista principalele metode de promovare site, este foarte important de mentionat ca, pentru a obtine rezultatele scontate, dupa fiecare pas indeplinit, trebuie realizate analize de trafic in Google Analytics pentru a se stabili impactul etapei respective de promovare in atingerea obiectivelor propuse.
Mai jos, sunt mentionate cele mai eficiente metode de promovare site:
  • Publicitate prin bannere, link-uri si advertoriale in website-urile de nisa, asociate business-ului pe care dorim sa il promovam
Este crucial sa se aleaga acele parteneriate care ofera traficul cat mai targetat la un cost cat mai optim. Atunci cand achizitionati publicitate pe un alt site cereti furnizorilor date demografice despre trafic precum: sex, varsta, nivel de educatie, profesie, venit. Este ideal daca aceste statistici sunt furnizate de o parte independenta, gen Google Analytics, Trafic.ro, SATI (Studiul de Audienta si Trafic Internet).
Este important ca link-urile sa nu contina eticheta Nofollow (rel="nofollow"), in definitia lor, intrucat acest lucru inseamna ca nu se transfera punctaj din link-ul primit in motorul de cautare, si astfel, link-urile si bannerele achizitionate nu vor avea aproape nicio influenta asupra pozitionarii in motorul de cautare pentru site-ul promovat.
Atunci cand este realizata corect, aceasta metoda de promovare are un efect major asupra traficului si pozitionarii in motorul de cautare dar nu este deloc printre cele mai ieftine. Backlink-urile sunt factorul cel mai important pentru a genera o crestere in motorul de cautare. Cheia este sa obtii backlink-uri de la site-uri cu autoritate, in zone cat mai vizibile.
Pana in prezent, echipa noastra a centralizat peste 300 oferte de publicitate online a website-urilor inscrise in SATI si Trafic.ro din 35 domenii de activitate. Oferim consiliere periodica cu privire la backlink-urile care trebuie achizitionate, in functie de domeniu, pentru cresterea site-ului promovat in motorul de cautare. Pentru mai multe detalii, click aici.
  • Publicitate PPC (Pay-per-Click)
Este una dintre cele mai eficiente metode de publicitate intrucat, printr-o buna optimizare a campaniei, poti ajunge la acel segment de trafic foarte interesat de produsele si serviciile tale. Este totusi foarte important sa alegi sa promovezi PPC in motorul de cautare doar acele produse care au un adaos comercial mai ridicat si un pret cat mai bun in piata deoarece doar in acest fel poti obtine profit.
As evita PPC in reteaua de publicitate Linkedin datorita costului ridicat si datorita ratei de conversie destul de scazuta. Pentru cresterea reputatiei brandului as recomanda si camapanii de Google Adwords display. Pentru cresterea vanzarilor sunt recomandate campanii pe motorul de cautare si retargeting.
  • Campanii de email
Campaniile de email reprezinta canalul cel mai eficient de vanzare daca listele sunt realizate prin metode corecte si abonatii au manifestat in trecut intentia de achizitie. Din punct de vedere a ratei de conversie, am observat in datele din Analytics, rezultate foarte bune pentru cei care au crescut natural listele. Este important sa alegeti o platforma care ofera certitudinea livrarii mesajelor in Inbox, la o viteza cat mai buna.
Echipa noastra ofera o platforma performanta pentru livrarea campaniilor de email in Inbox-ul abonatilor, la viteze de trimitere ridicate. Pentru mai multe detalii, click aici.
  • Submisia in directoare
Inscrierea in directoare, pana in 2012, a fost o metoda eficienta si ieftina de a propulsa un website in primele pozitii ale motorului de cautare. Actualmente, aceasta tehnica poate avea un efect mai mult negativ decat pozitiv daca directoarele nu sunt alese cu grija. Esential este sa alegem acele directoare care indeplinesc criterii de calitate ridicate. Inscrierea in directoare de proasta calitate poate determina scaderea website-ului in motorul de cautare.
Din punct de vedere al traficului, inscrierea in directoare are efecte nesemnificative, dar indirect poate determina cresterea pozitiei din motorul de cautare.
Este una dintre metodele mai ieftine din punct de vedere al costului dar si cu eficienta scazuta. Este imperativ sa se inceapa inscrierile cu directoare gen DMOZ si directoare de nisa.
  • Site-uri de anunturi
Reclama pe aceste site-uri nu implica o crestere semnificativa in motorul de cautare, insa poate aduce trafic si poate genera vanzari daca specificul business-ului se clasifica in categoriile de anunturi ale site-urilor. Majoritatea site-urilor de anunturi nu ofera link direct catre site-urile promovate; din acest motiv, acest canal de publicitate nu are un impact semnificativ din punct de vedere al pozitionarii in motoare de cautare.
  • Retele de socializare
Retelele de socializare reprezinta o metoda eficienta de crestere a unei comunitati asociate propriului website. In prezent, aceasta metoda este folosita pe scara larga si presupune inscrierea ca membru pe retele sociale, cum ar fi: Facebook, MySpace, Linkedin sau Twitter. Aceasta metoda este relativ usor de realizat. Iti faci un numar mare de prieteni, grupuri, pagini de fan si iti inviti prietenii sa se inscrie ca membrii pentru a impartasi idei. La fel si pe Twitter: creezi un citat atractiv cu link catre website-ul tau, iar utilizatorii vor incepe sa te caute.
Daca business-ul nu are un caracter social atunci este mai greu sa poti face vanzari directe din retele sociale, dar este imperativ sa ai o comunitate alaturi de site; spre exemplu, este foarte greu sa vinzi caramizi pe Facebook dar mai usor este sa iti inviti prietenii din comunitatea creata la un concert organizat intr-un club.
Ca urmare, retelele sociale sunt un punct necesar in cresterea reputatiei brandului si publicarea continutului generat.
  • Publicarea de articole
Editarea de articole si publicarea de continut de calitate poate determina cresterea numarului de backlink-uri si, implicit, cresterea in motoare de cautare dar si cresterea in reputatie pentru brandul promovat.
Prin intermediul continutului poti targeta fraze mai lungi, specifice business-ului tau. Articolele, daca sunt intr-adevar calitative, vor fi preluate de alte website-uri importante si redistribuite, iar uneori, dar mai rar, cu tot cu link-urile interne.
  • Inscrierea in Agregatoare de Preturi si site-uri de Discounturi – Retele de afiliere
Pentru website-urile de comert electronic este un MUST inrolarea in website-uri de tip agregatoare de preturi intrucat se permite afisarea ofertei unui public extrem de targetat, iar sansele de conversie sunt foarte mari; totusi, trebuie urmarit si costul solicitat de website-ul respectiv. Retelele de afiliere au avantajul ca nu implica cost (procent de vanzare) decat dupa realizarea efectiva a vanzarii. Totodata, poti obtine prin intermediul acestora, backlink-uri in mod gratuit.
  • Comunicate de presa
Aceasta metoda nu este foarte scumpa, nu are un impact major asupra traficului, in schimb, distribuirea unui continut de calitate prin comunicate de presa, poate genera obtinerea, in mod indirect, de backlink-uri. Prin anunturile in presa se atrage atentia publicului asupra website-ului sau asupra produselor noi pe piata. Poti face reclama produselor sau website-ului cu citate atractive sau oferte de care cineva poate fi interesat.
  • Comentarea pe bloguri
Comentariile pe bloguri aduc popularitate acestora. Astfel, iti vei posta comentariile pe diferite bloguri pe care le citesti. Poti adauga comentariul cu un link catre site-ul propriu. Se spune ca un comentariu bine scris atrage toata atentia. Deci, daca postezi un comentariu atractiv, mai mult ca sigur ca ceilalti utilizatori iti vor vizita link-ul atasat. Este de preferat sa comentezi pe bloguri cand ai, intr-adevar, ceva de spus si nu pentru a obtine in mod exclusiv un link.
  • Postarea pe forumuri
Aceasta este o alta metoda eficienta de a obtine backlink-uri si trafic targetat pe site-ul propriu. In primul rand este necesar sa alegi un forum de nisa care este relevant pentru site-ul propriu si sa contribui cu posturi de calitate in conformitate cu tematica existenta. Trebuie sa te asiguri ca ai o contributie adecvata si nu faci SPAM pe forum, intrucat moderatorii forumului respectiv iti pot bana contul. Totodata, ai privilegiul de a-ti seta link-ul personal in semnatura si astfel sa imbunatatesti traficul pe site.
  • Semnatura in email
Da, poti ajunge la clienti potentiali si prin semnatura din email. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi numele tau si adresa URL a site-ului propriu. Desi este o metoda la indemana, in practica nu se utilizeaza intodeauna.
  • Concursuri
Toata lumea iubeste concursurile si oportunitatea de a castiga premii. Multe site-uri ofera premii in bani sau in alte obiecte si astfel isi promoveaza site-ul. Partea importanta a concursului este, evident, ca un numar cat mai mare de utilizatori sa se inscrie, de aceea fii sigur sa promovezi concursul pe cat mai multe site-uri de profil si pe cat mai multe forumuri. Cu cat creste numarul de utilizatori, cu atat vei deveni mai popular. Ca principala sursa de promovare a concursurilor as aminti, in principal, Facebook cat si site-urile specializate in acest domeniu.
  • Postarea de videoclipuri
Postarea de videoclipuri poate reprezenta o sursa importanta de crestere a reputatiei website-ului si a traficului. Este necesar in cazul generarii unui continut bogat in material video sa se deschida un canal special pe site-uri specializate, cum ar fi Youtube.



Sursa http://www.webstrategy.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu