Translate

sâmbătă, 16 februarie 2013

Politia Romana iti poate bloca calculatorul … sau poate nu virus

Am vazut din comentarii ca multi dintre voi ati fost infectati cu acest virus de aceea ne-am gandit sa va dam un sfat. Puteti apela cu incredere la cei de la Helpline Sigur.info (linia de asistenta in probleme de siguranta pe Internet). Pe site-ul www.helpline.sigur.info gasiti informatiile de contact: ii puteti contacta fie prin telefon, fie prin mail, cum doriti. Operatorii va vor indruma in rezolvarea problemei
————————————————————————————————————————————————–
Politia Romana poate sa-ti blocheze computerul daca ai downloadat filme, muzica si alte chestii de pe torenti, ai avut activitati ce tin de terorism si multe alte activitati care tin de zona gri dintre legal si ilegal de pe net. E posibil asa ceva? 
N-am vrut sa va sperii cu politia dar e bine sa deschideti ochii pentru ca e vorba de un virus. Sincer cred ca e cea mai ingenioasa idee de virus in combinatie cu phising dupa mail-urile si site-urile false ale bancilor. Nu ma intelegeti gresit, nu sustin astfel de actiuni si nu am sa le sustin vreodata, dar e interesant cum au gandit cei ce l-au creat. Au profitat si profita in continuare de faptul ca autoritatile incearca sa bage frica in internauti prin tratatate ca ACTA sau SOPA si prin amenzi si ani grei de inchisoare acordate cu gratie si generozitate celor care incalca legi despre care mai mult ca sigur nu stiau. Dar aici ne indepartam de subiect si e chiar interesant, asa ca ar fi pacat :)
Cum functioneaza acest virusache? Ei bine, daca nu ti-ai protejat sistemul cu un antivirus cat de cat OK, ai sa faci cunostinta cu dumnealui fie navigand pe net, fie prin vreun e-mail. Dupa faza initiala de prezentari si alte politeturi, domnul virus se instaleaza comod la tine pe calculator si asteapta momentul oportun. Cand acesta apare, iti afiseaza un ecran de acest gen:

Acum, dupa cum vedeti in partea de jos a tuturor infractiunilor de care ai putea fi acuzat, daca nu vrei dosar penal trebuie sa platesti o amenda de 300 de lei si ti se deblocheaza calculatorul iar viata e roz din nou. Acum ce face tot romanul, speriat de ideea de a face inchisoare si de presa care promoveaza astfel de mesaje? Plateste! si inca repede! De aici totul intra pe fagasul normal al campaniilor de phising: cand introduci datele cardului in sistemul de plati online unde esti directiona de asa zisa Politie Romana, acestea iti sunt citite si transmise mai departe. Acest lucru te poate lasa si fara restul de bani in cont, cei 300 de lei fiind considerati un fel de avans :) .
Deci, nu sunteti de acord cu mine? E geniala ideea sau nu?
Mai multe detalii si chiar si stirea despre virusache al nostru puteti citi pe piticu.ro, unde si noi ne-am minunat de ce citeam prima data.
Atentie mare pe net si nu va lasati pacaliti! Verificati intotdeauna cu institutia care pretinde ca va cere bani sau date cu caracter persona

Sursa sigur.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu